Kako napraviti pravi izbor

Lysobact proizvodi su jedini proizvodi na tržištu koji u svom sastavu imaju lizozim. U apotekama su dostupni bez ljekarskog recepta u obliku tableta (lozengi) koje pacijenti otapaju u ustima ili u obliku sprejeva za usta.

U liječenju oralnog mukozitisa, optimalna terapijska opcija je Lysobact COMPLETE Spray® kod već postojećih promjena i simptoma oralnog mukozitisa. Lysobact DUO® lozenge su početna terapijska opcija  za pacijente koji su počeli sa radioterapijom i/ili hemoterapijom i to prije pojave simptoma i bolnih ranica u ustima.

Lysobact COMPLETE Spray® i Lysobact DUO®, uz lizozim kao osnovni sastojak, sadrže i cetilpiridin koji im omogućava pojačano antimikrobno djelovanje.

U Lysobact COMPLETE Spray®-u se nalazi i lidokain (lokalni anestetik) koji omogućava brzo otklanjanje bola već unutar 1 minute nakon primjene.

Dakle, u liječenju oralnog mukozitisa kod pacijenata kod kojih su se već pojavili simptomi preporučuje se primjena Lysobact COMPLETE Spray®.

Osim optimalne kombinacije aktivnih komponenti lijeka i cijelog spektra poželjnih terapijskih djelovanja lijeka, Lysobact COMPLETE Spray® nudi optimalnu formulaciju u obliku spreja, čija je primjena laka, bezbolna i praktična. U bočici je stabilna i gotova otopina, spremna za upotrebu/primjenu i ne zahtjeva prethodnu pripremu. Prikladno dizajnirani, dugi, pokretni aplikator omogućava preciznu primjenu lijeka i na teže dostupnim dijelovima sluznice usne šupljine i grla.

Lysobact COMPLETE Spray® ne sadrži alkohol te neće dodatno isušivati sluznicu.

Lysobact COMPLETE Spray® ne sadrži šećer pa je pogodan za primjenu i kod dijabetičara.

Lysobact obnavlja sluznicu usne šupljine i otklanja bol u ustima

Lysobact COMPLETE Spray®
Lysobact DUO®

Bosnalijek d.d.

© 2020. Bosnalijek. All Rights Reserved

Web development innovationmedia.ba